Strach spojil šesť režisérov, šesť kameramanov a šesť scenáristov

31.10.2011 Bratislava

Bratislava 31. októbra (TASR) - Nový slovenský horor Strach dnes predstavili tvorcovia zástupcom médií v Bratislave. Film je súborom šiestich krátkych samostatných poviedok, ktoré spája základná ľudská emócia. Každú poviedku pripravuje iný režisér - Milan Balog, Peter Magát, Vilo Csino, Jonáš Karásek, Peter Czikrai a Pavel Gejdoš v spolupráci s Azyl Production. Piati mladí a jeden skúsený režisér chcú divákom ponúknuť príbehy, v ktorých absentuje prvoplánová práca s krvou a otvorenou krutosťou.
\"Každá poviedka pracuje so zlom metafyzickým, o ktorom sa dá povedať, že čo nie je vidieť, je väčším strašiakom, ako to, čo sa explicitne ukáže,\" vysvetlil Maroš Hečko, producent nízkorozpočtového filmu, ktorý sa začal nakrúcať na jar. Ako ďalej vysvetlil, šesť poviedok v trvaní 15 - 20 minút bude tvoriť zhruba dvojhodinový blok, ktorý by tvorcovia radi ponúkli aj do kinodistribúcie.
\"Spolupráca šiestich režisérov so šiestimi kameramanmi a šiestimi scenáristami je pomerne netradičná, snažili sme sa využiť lokácie a zaujímavých hercov, ktorí nie sú príliš opozeraní zo seriálov,\" priblížil svoju koncepciu Hečko.
Prvé dve poviedky filmu Monsterproces (r. Milan Balog) a Interview (r. Peter Magát) nakrútili už v apríli. V Monsterprocese uvidia diváci Évu Bandor z komárňanského divadla a mladého pražského herca Adama Mišíka. \"Je to thriller trocha kombinovaný s hororom, so strachom sa pracuje hlavne v thrillerovej zložke. Primárne je to film o pomste, kde chlapec sa mstí sudkyni,\" vysvetlil Balog.
Hlavnú hrdinku poviedky Interview stvárnila Edita Borsová z trnavského divadla, ktorá hrá v hororovom príbehu redaktorku Slovenského rozhlasu. \"Ostane v noci uväznená v budove rozhlasu a snaží sa postrihať reportáž s nejakým okultným indivíduom a počas celého tohto procesu sa začnú diať zvláštne veci,\" predstavil Magát svoju poviedku z obrátenej pyramídy, na ktorej spolupracovali aj herci divadla SkRAT.
Obe poviedky z pripravovaného hororového filmu Strach budú mať premiéru na otvorení tohtoročného MFF Bratislava 5. novembra. Ďalšie štyri poviedky sa budú nakrúcať v prvej polovici budúceho roka. Na jeseň by sa mal Strach dostať do kín.
 

Vyberte región